Авив парк Звездара, улица Живка Давидовића 86, наставља да реализује програме за најмлађе посетиоце, па ће у суботу, 9. јула, од 17 до 21 сата, овде доћи уметници који ће најмлађим, али и старијим посетиоцима представити технике сликања на води (тзв. ебру технику).

Посетиоци ће имати прилику да доживе и виде шта све људи могу да насликају на води, а најмлађи ће имати радионице где ће стручни аниматори са њима вежбати да постану прави сликари и да насликају своју најлепшу слику у специјалним воденим посудама. На крају, видеће и сами своја уметничка дела.

Ебру (уметност сликања на води) је традиционална турска уметност украшавања папира. Познати дезени на папирима, осликани овом техником, украшени су различитим цветовима, облицима и интересантним шарама, а све то настаје прво на води. Сама техника украшавања папира чини ебру јединственом уметношћу. Користе се искључиво природне земљане боје, четкице од коњске длаке са дршкама од стабле руже, и природни препарати за згушњавање воде. На воду се накапа жељена боја, која се након тога, уз дечју машту и уз помоћ специјалних штапића обликује у најразличитије форме. Када је вода осликана, на њу се пажљиво постави папир, и слика је готова.

Поред технике сликања на води, на платоу Авив парка Звездара чекаће и аниматори који ће најмлађима осликавати лица (face painting), и потрудити се да направе од њих познате јунаке из цртаних филмова и њихових омиљених бајки.

А, поред свега тога, најмлађе чекају сокићи, чоколадице и балони!

Организатори позивају најмлађе другаре да дођу са родитељима у Авив парка Звездара у суботу, 9. јула, да науче нешто ново и да се добро забаве.