Спортско плесни клуб ,,Креатива“ обележио је 5 година успешног рада 7.6.2017, свечаним плесним концертом, у Установи културе ,,Вук Стефановић Караџић“.

СПК ,,Креатива“ су вишеструки победници шампионата Србије у модерним плесовима, прваци Балканске плесне олимпијаде, победници Европског купа у модерним плесовима, Београдског купа и многих међународних плесних фестивала.

У препознатљивом начину рада, за ову прилику су направили ретроспективу старих и презентовали нове кореографије на знаковном језику, као и кореографије са којима су освојили многа домаћа и међународна одличја.

Учествовали су у многобројним хуманитарним акцијама и манифестацијама значајним за град и друштво у целини.

Свој рад ће и у годинама које следе усмеравати у циљу прихватања различитости, стварања хуманијег, толерантнијег друштва, равноправнијег положаја особа са инвалидитетом, глувих и увођења знаковног језика у систем образовања.

Обележавајући петогодишњи јубилеј, изразили су захвалност за учешће, сарадњу и подршку у раду Градској општини Звездара, ОШ ,,Деспот Стефан Лазаревић“, УК ,,Вук Стефановић Караџић“, Спортском савезу Звездаре и другим спортским савезима, организацијама и пријатељима.