Традиционално, већ осми пут на Звездари, у просторима Спортског центра „Олимп“, Вјекослава Ковача 11, обележава се међународни Дан жена, 8. март у знаку спортских такмичења и дружења којим суграђани са инвалидитетом кроз радост и лепоту игре упућују поруку пажње, солидарности и љубави.

Бићемо сутра, 8. марта у прилици да заједно уживамо у приредби која почиње у 10,00 сати, а окупиће око 120 учесника, оба пола и свих узраста, деце и младих пре свега, и свих видова инвалидитета са простора целог Града.

Чланице и чланови бројних спортских удружења и клубова, ученици и студенти, кориснице/и услуга у установама дечје, социјалне и здравствене заштите, као и организација које окупљају припаднике/це популације особа са инвалидитетом, моћи ће да се упознају, али и опробају у низу спортских садржаја и дисциплина који се нуде и на располагању су током године: полигон, стони тенис, боћање, пикадо, плочице, теквондо,карате…, а по први пут сусрешће се и са, код нас још увек недовољно развијеном, али све популарнијом дисциплином карлинга.

Организатори ове манифестације, која с правом стиче све већи углед, а који су за све припаднице нежнијег пола обезбедиле пригодне поклоне, су Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, а њено одржавање подржао је и омогућио Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.