Спортско-хуманитарни догађај „Тројка из блока”, који за циљ има прикупљање средстава за потребе социјално угрожених  породица са више деце, по други пут је, у организацији Хуманитарне организације „Срби за Србе”, Градске општине Звездара и СЦ „Олимп-Звездара”, одржан у звездарском спортском центру.

 

У присуству многобројних гледалаца и око 100 такмичара у брзом шутирању тројки и познатих спортиста такмичење је отворио председник Градске општине Звездара Владан Јеремић. Догађају су присуствовали и члановима Већа ГО Звездара Мирослав Лазић, Богдан Лековић и Мирослав Мариновић, као и Ненад Станковић, вишеструки светски шампион у боксу.

 

Пројекат који је започео на Новом Београду, у Блоку 23, 2012. године и хуманитарни догађај, за ту прилику назван „Тројка из блока”, био је почетак једне од најлепших прича Хуманитарне организације „Срби за Србе”. Спој хуманости и спорта  у ових 10 година окупио је стотине хиљада учесника на 3 континента, у више од 100 градова и прикупљено је више од 1.400.000 евра.

Ове године сва прикупљена средства биће усмерена за велику Видовданску акцију на Косову и Метохији у којој ће бити помогнуто 20 породица са више деце.