Традиционално, већ шести пут на Звездари, међународни Дан жена, 8. март обележава се у знаку спортских такмичења и дружења особа са инвалидитетом,. у сали Спортског центра „Олимп“, Улица Вјекослава Ковача 11, са почетком у 10 сати.

Ову изузетну манифестацију организују Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину и подршку ГО Звездара.

Вишесатно спортско дружење посвећено је особама са инвалидитетом, пре свега дамама свих узраста и врста инвалидитета, а окупиће наше суграђане из свих делова Града, чланове бројних организација, клубова и друштава, такође и ученике школа и кориснике установа дечје, социјалне и здравствене заштите а са циљем да промовише значај спорта и представи које су све дисциплине доступне припадницама лепшег пола и како по резултатима које постижу оне јесу у самом врху светског параолимпијског спорта.

Око 150 учесника, деце и младих пре свега, колико их се очекује имаће прилику да се упозна и опроба своје умеће у низу дисциплина, као што су стони тенис, кошарка, боћање, шах, мачевање , аеробик, полигон, пикадо, висећа кугла, плочице, теквондо, бокс и бројне друге, док је за све учеснице организатор обезбедио посебна признања.