Под слоганом „Звездара под сјајем звезда“ у недељу, 16.10.2016. у 18 сати на сцени „Александар Поповић“, Установе културе „Вук Стефановић Караџић“, Булевар краља Александра 77а, почиње СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА као централни догађај поводом обележавања Дана ГО Звездара.

Председник и заменик председника ГО Звездара, Милош Игњатовић и Предраг Веиновић, као и остали функционери, у маниру добрих домаћини побринуће се да високе званице из Републике и Града Београда, као и сви остали драги гости угодно проведу време и уживају у програму.

У име ГО Звездара обратиће се председник и заменик председника, као и Горан Весић, градски менаџер и Никола Никодијевилћ, председник Скупштине Града.

Уследиће културно забавни програм, песме и плес у извођењу звездарских ученика из ОШ „Јелена Ћетковић“ и МШ „Владимир Ђорђевић“ и уметника: Кристина Савић, Плесни пар Горан Синатра, Александар Стефан Радишевић Бранислав Цвијић и кратко представљање значајних гостију – успешних Звездараца, као и музичка тачка на знаковном језику.

За крај је припремљен прави спектакл на сцени: Кир Стефан- хор са песмом „Востани Сербие“, а придружују се сви учесници програма.