Свечана академија поводом Дана општине, коју је под покровитељством ГО Звездара реализовало удружење за очување културне баштине „Дах” одржана је у уторак, 15.10. под називом „Бићеш већи и бољи, светлији и дражи” у УК „Вук Стефановић Караџић” .

Програм који је описао време пре Другог светског рата ,борбе за ослобођење и све офанзиве у овом рату кроз рецитал и песму је извело удружење „Дах” са својим члановима. У програму су учествовала и деца чланови удружења „Дах” .

Програм су водили Александра Новикова Милојковић-глумица, Вера Вујасиновић- мецосопран и Катарина Ранковић-клавирска пратња – професори уметничке школе овог удружења.

Академији су присуствовали : председник ГО Звездара Милош Игњатовић, посланик Звонимир Ђокић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор , чланови Већа ГО Звездара : Владан Јеремић, Милош Стојилковић, Александар Ђуричић. Мирослав Мариновић, Синиша Маринковић, саветник председника ГО Звездара за мањине и моногобројни гости и грађани Звездаре.

У поздравном говору председник удтужења за очување културне баштине „Дах“ Драгана Вујасиновић је рекла:

„Свима који су учествовали у одбрани наше Звездаре и њиховим потомцима поручујемо да нису сами и препуштени забораву и да им обећавамо да ћемо дати све од себе у борби против заборава и ревизије историје.

Поносни смо на све оне који су ослободили нашу Звездару и омогућили нам да живимо у нормалној и пристојној држави ”.

Програм је завршен „Здравицом Отаџбини“ уз „Востани Сербије“.