У новом реконструисаном простору у Миријеву, Миријевски венац 20, биће одржано свечано отварање „Кухиње на точковима”, у четвртак, 4. децембра 2014. године, са почетком у 12 часова.

На свечаном отварању биће представљени резултати пројекта „Кухиња на точковима – услуга у локалној заједници“, који Удружење „Наша кућа“ реализује уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду. Том приликом биће обележен Mеђународни дан ОСИ и Међународни дан волонтера.

“Кухиња на точковима” је услуга свакодневне доставе квалитетних и топлих оброка на кућне адресе свима којима је потребна редовна исхрана коју не могу или немају времена сами да обезбеде.

Настала је као иницијатива Удружења родитеља “Наша кућа”, чија је мисија друштвено укључивање младих са интелектуалним сметњама кроз запошљавање.

Идеја је била покретање услуге у локалној заједници која ће омогућити запошљавање младих са интелектуалним сметњама на свакодневном достављању оброка старијима, тешко покретнима и болеснима, чиме се спречава њихово измештање у домове.

Током 2012. године Удружење „Наша кућа“ покренуло је пилот пројекат и доставило више од 5.000 оброка нашим старијим суграђанима, уз подршку Балканског фонда за локалне иницијативе (БЦИФ), Католичке службе помоћи (ЦРС), Caritas и Делегације Европске уније у Србији.

Пилот пројекат је указао да је нужно да се повећа капацитет, јер је ова услуга више од доставе.

Градска општина Звездра је Удружењу 2013. године доделила простор од 200 м2 како би капацитет услуге био повећан.

Током 2014. године простор је реконструисан уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке, Траг Фондације (USAID), Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC), Hypo Alpe-Adria Банке, Coca-Cola Hellenic Србије, Strauss Adriatica, Wagen trade и бројних других донатора из корпоративног сектора.