На тргу испред Установе културе „Вук Стефановић Караџић” и Градске општине Звездара свечано је у петак, 1. децембра, отворен „Трг бајки”. Отварању манифестације је присуствовао градоначелник Београда Синиша Мали, а присутнима су се обратили председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и директор УК  „Вук Стефановић Караџић” Светислав Гонцић.

Милош Игњатовић је, у име Градске општине Звездара, поздравио окупљене грађане и рекао да му је драго што се манифестација која је намењена најмлађима трећи упут одржава на овом месту у периоду пре Нове године и најављује овај празник. Он је позвао најмлађе да посете програме који ће се реализовати на „Тргу бајку” и рекао да ће моћи да се забаве, али и да доста тога науче, што је важно за касније.

Светислав Гонцић је позвао децу да дођу на „Трг бајки”, јер ће се на њему читав месец играти наше народне бајке, луткарске представе, биће организовани концерти, едукативне и еколошке радионице, а у програмима који дочаравају повратак у детињство и машту учествоваће многи глумци, певачи, аниматори, жонглери и многи други који треба деци да улепшају претпразничне дане. Он је позвао најмлађе да још вечерас, од 18 сати, погледају бајку  „Девојка бржа од коња“.

Након официјелног дела програм је на „Тргу бајки” настављен забавним тачкама у којима су, поред кловнова, Деда Мраза, различитих аниматора и мађионичара Бојана, учествовали и окупљени најмлађи грађани.

У музичком делу програма су учествовали Ирина Бродић и Јана Пауновић – представнице Србије на овогодишњој Дечјој Евровизији, Александар Стефан Радишевић, а одржан је мини концерт групе ВОКАЛ 5.

После великог успеха прошлогодишњих новогодишњих манифестација „Трг бајки“, које су током месец дана окупиле и забавиле преко 120.000 малишана и њихових родитеља, учитеља и васпитача, и ове године поново, Београђани и гости Београда имају прилику да уживају на „Тргу бајки“!

Манифестација се реализује у склопу празничног програма Београдска зима, од 1. до 30. децембра свакодневно, а посетиоци ће имати прилику да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури и промоцији националних производа.

Трг бајки је јединствена манифестација на календару зимских забавних догађаја нашег главног града. Као најлепши увод у празнично славље, представља место најквалитетнијих новогодишњих садржаја: забаве и дружења, концерата, представа, забавних програма за децу, представљање старих српских заната и рукотворина, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

 

Програм на „Тргу бајки” можете видети на:

www.ukvuk.org.rs/trg_bajki2017/