Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара је на тргу испред Општине Звездара, Булевар краља Александра 77, у понедељак, 26.9, свечано отворио шесту манифестацију „Дани сениора на Звездари”.

Милош Игњатовић је изразио задовољство што, пред великим бројем гостију и посетилаца, има прилику да отвори манифестацију која је посвећена најстаријим суграђанима. Он је истакао да Општина Звездара посвећује нарочиту пажњу најстаријим Звездарцима од којих и данас млађе генерације могу пуно тога да науче.

Након свечаног отварања, у уметничком програму, који је водио Игор Бећирић, а који је почео музиком из представе „Извините колико имате година”, су наступили: Плесни клуб „Синатра”, виолинисткиња Милена Виријевић, глумице Снежана Савић и Оливера Викторовић, Бојан Љубеновић, сатиричар, Душко М. Петровић, лиричар и сатиричар и Бранка Брајић, која је свирајући на хармоници дала могућност присутним сениорима да заплешу на тргу испред Општине и УК „Вук Стефановић Караџић”.

Најстарији суграђани су на тргу имали прилику да се, на штанду Општине који је ту био постављен, упознају са програмом који ће се реализовати током Дана сениора на Звездари 2016 и да добију бесплатне улазнице за догађаје које желе да посете.

Ведра атмосфера, лепо расположење старијих, али и млађих суграђана са Звездаре, као и других посетилаца, осмеси и плес на отвореном,… потврђују да ће и ова манифестација Дани сениора на Звездари привући велику пажњу као и претходне.

Шесту манифестацију Дани сениора на Звездари који се ове године реализују под слоганом „У најбољим годинама”, организује Градска општина Звездара поводом 1. октобра Међународног дана старијих, у периоду од 26. до 30. септембра.

Манифестација се реализује са циљем да скрене пажњу појединаца и јавности на потребе, капацитете, могућности и драгоценост старијих суграђана, за бољи и квалитетнији живот у пензији, успостављање изгубљене културе старења, побољшање међугенерацијске сарадње и непосредног преношења искуства као важног елемента у хуманизацији и унапређењу свакодневног живота суграђана свих генерација.

Све активности су бесплатне и архитектонски приступачне, а програм Дана сениора на Звездари уврштен је у програм манифестације „Дани европске баштине” која ће ове године бити одржана у периоду 23.9-2.10.

ПРОГРАМ за 27. септембар

-од 11.00 до 12.15 сати Урбани баштовани, изложба радова и радионица – Галерија Миљковић, Булевар краља Александра 298-Отварање изложбе радова студената Архитектонског факултета са идејним решењима и радионица коју воде стручњаци: добра искуства, предлози и савети о гајењу биљака у урбаним условима, поклони за заинтересоване будуће баштоване.

-од 12.00 до 16,00 сати „Урбани баштовани“- Плато испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77-Реализација интерактивне радионице и инфо пулта на којима ће заинтересовани моћи да добију непосредне инструкције, објашњења и информације о свему што их занима у развијању вештине гајења биљака. Предвиђени су и поклони за заинтересоване будуће баштоване- семење и расад који ће се делити после радионице. Зачинског, лековитог биља и поврћа у својим двориштима, терасама и прозорима.