Амфитеатар спортског центра „Олимп-Звездара“ је у петак врвео од посетилаца који су са нестрпљењем ишчекивали отварање јубиларних „Летњих позоришних дана на Олимпу“. Ова традиционална манифестација одржава се већ десети пут за редом са циљем да међу најмлађима подстакне развој позоришне културе. „Летњи позоришни дани на Олимпу“ почели су у петак представом „Чаробно кресиво“ Пан Театра. Овом приликом окупљене су поздравили председник ГО Звездара Милош Игњатовић и управница Пан Театра Оливера Викторовић.

„Градска општина Звездара већ традиционално организује ову лепу манифестацију у сарадњи са Спортским центром „Олимп-Звездара“, а ове године ће она трајати до четвртка, 31. августа. Све представе се одржавају у амфитеатру СЦ Олимп и почињу у 18 часова“, рекао је Милош Игњатовић, председник ГО Звездара. „Ми ћемо се трудити да и у наредном периоду свим нашим суграђанима обезбедимо бесплатне културне садржаје у којима ће моћи да уживају.“

Градска општина Звездара заиста се потрудила да свим својим грађанима улепша лето и омогући им да уживају у богатом културно-уметничком садржају – након успешног пројекта Поново ради биоскоп, који је испраћен од стране великог броја посетилаца, ГО Звездара је наставила своје културне активности у традиционалном духу управо манифестацијом „Летњи позоришни дани на Олимпу“. Седам представа за најмлађе изводе се у амфитеатру Спортског центра „Олимп-Звездара“, у улици Вјекослава Ковача 11, са почетком у 18 сати, а улаз је бесплатан.

Током викенда изведене су представе: Чаробно кресиво – „Пан театра“, Вук и седам јарића – Позоришта„Чарапа“и Принцеза и жабац – „Шарени сунцокрети“, а наредних дана најмлађе очекује следећи програм:

Данас, понедељак, 28. август: Лепотица и звер – „Пан театар“

Уторак, 29. август: Ивица и Марица у земљи чуда – Позориште „Талија“

Среда, 30. август: Маша и заљубљени меда – Позориште „Талија“

Четвртак, 31. август: Пинокио – „Пан театар“