Након недељу дана веселе фестивалске атмосфере, у уторак, 27.11.2019. проглашењем победника и доделом награда свечано је затворен 16. Дечји фестивал „Позориште Звездариште“.

За глумца фестивала проглашен је Стефан Остојић за улогу Чаробњака  у представи „Извини мама“, Дечјег позоришта Суботица док је за глумицу фестивала изабрана Викторија Палфи за улогу Васје у представи „Извини мама“, Дечјег позоришта Суботица.

Награда за режију додељена је Јакубу Максимову за режију  представе „На вуковом трагу“, Позоришта младих Нови Сад док је награду за анимацију лутака добио ансамбл представе „На вуковом трагу“ Позоришта младих Нови Сад. Специјалну награду фестивала добила је представа „ Шарено дрво“ Позоришта

за децу Крагујевац која најмлађе уводи у свет позоришта, стварајући тако будућу публику неоптерећену постојећим конвенцијама,  каже се у одлуци стручног жирија. GRAND PRIX  фестивала  додељен је представи „Извини мама“,  Дечјег позоришта Суботица.

Жири је похвалио представу „Авантуре малога Јују“ Градског казалишта лутака Ријека, јер суптилним сценским језиком, а са свим позоришним елементима, нежно оживљава стару дечју песмицу.

Стручни жири 16. Дечјег позоришног фестивала ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ, у саставу: Александра Гловацки, позоришна критичарка и драматуршкиња, Бојана Лазић, редитељка и Стефан Бундало, глумац са жаљењем је констатовао да овај фестивалски избор није понудио квалитетан оригинални савремени драмски текст већ се већина представа заснива на драматизацијама постојећих и већ виђених предложака. Само једна представа се бави савременом и актуелном тематиком, на жалост са незаокруженом драматуршком интервенцијом. Сматрамо да је ово тренутно највећи проблем за будућност позоришта за децу и младе и препоручујемо и инсистирамо да се са много већом пажњом приступи стимулисању стварања озбиљних и квалитетних текстова за децу и младе. Намеће се закључак да се у неким случајевима олако и неозбиљно приступило стварању репертоара, па су се такве представе нашле и на овом фестивалу. Естрадизацијом и подилажењем неукусу, ствара се велика штета са несагледивим последицама по развој публике у том осетљивом узрасту и то је нешто чему цела професија треба да стане на пут.

Дечји жири 16. Дечјег позоришног фестивала „Позориште Звездариште“ који чинe девојчицe и дечаци узраста од 8 до 12 година, учесници програма „Мали позоришни експерти“ доделио је прву награду – представи „Оливер Твист“ Позоришта „Бошко Буха“.

Додељене су две друге награде –  представи “Јohnny be good” Милтинис драмског театра, Пеневезис, Литванија и представи „Шарено дрво“ Позоришта за децу Крагујевац као и две треће – представи „Звонар Богородичине цркве“ Крушевачког позоришта и представи „Вук који је испао из књиге“Позоришта лутака Ниш.