Александар Антић министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик председника Градске општине Звездара Предраг Веиновић и чланови Већа Градске општине Звездара Роберт Милићевић и Милош Стојилковић присуствовали су Светосавској академији у Шестој београдској гимназији.

Александар Антић  на прослави школске славе  истакао је да  наше друштво пролази кроз озбиљну транзицију и рекао да је  уверен да се Србија модернизује у сваком погледу.

Да би тај процес био урађен квалитетно младе генерације би требало да буду још образованије, дигитално писменије и у тренду са иновацијама које нам доноси време у којем живимо. Веома је важно наставити са улагањима у образовни систем, док младима остаје да вредно раде на свом образовању и тако се што боље припреме за све што их очекује у животу – рекао је Антић.

Никодијевић је на прослави школске славе истакао да је образовање један од приоритета Града Београда, а младима поручио да је животно доба у којем се налазе кључно по питању њиховог будућег професионалног остварења.

– Настојаћемо да у предстојећем периоду још снажније подржимо напоре који се чине како би се образовни систем унапредио. То је у складу са политиком Владе Републике Србије за коју је образовање такође приоритет – нагласио је председник градске Скупштине.

Школска слава је обележена свечаним резањем славског колача и академијом у којој су учествовали ученици школе.