Градска општина Звездара, у сарадњи са КБЦ Звездара, УК „Вук Караџић” и организацијом Пријатељи деце Звездаре и ове године организује обележавање Светског дана детета.

Манифестација ће се, под слоганом „Ја имам право”, одржати у петак, 18.11.2011. са почетком у 13.00 сати.

Први део програма биће одржан у Основној школи „Иван Горан Ковачић“, Војводе Бране 18а, у којој ће, у холу бити промотивни штандови организација, удружења и установа које реализују програме за децу и са децом (КБЦ Звездара, СЦ „Олимп”, Библиотека „Вук Караџић”, УНИЦЕФ, Пријатељи деце Звездаре, Пријатељи деце Србије и Београда, НАДЕЛ – СОС телефонска линија за децу, Удружење „Наша деца”, Удружење МНРО Звездара, Позориште „Пан театар”, Канцеларија за младе Звездара, Волонтерски сервис Звездаре).

Музички програм ће се одржати у свечаној сали Школе са почетком у 13.00 сати.

Специјални гости манифестације су 40 ученика/ца ОШ „Четврти краљевачки батаљон“ из Краљева-чланови хора, који ће се током дана дружити са вршњацима са Звездаре, а након тога, наступити у уметничком програму. У програму ће, поред младих Краљевчана, који ће наступити са диригентом Лидијом Спаски, учествовати хор и солисти ОШ „Иван Горан Ковачић“, диригент: Светлана Коркановић и деца из вртића „Сунчица“. Манифестацији ће присуствовати представници ученичких парламената свих звездарских основних школа.
Гости из Краљева ће, захваљујући подршци Града Београда и Туристичке организације Београда, провести осмишљен и леп дан у престоници.

Други део програма одвијаће се у Установи културе „Вук Караџић“ на сцени „Култ“ (Булевар краља Александра 77а) од 15.00 сати, где ће бити
одржана стручна предавања за здравствене раднике и здравствене сараднике (акредитовано код Здравственог савета РС до новембра 2012.г.):
1. „Дилеме и заблуде здравствених радника и родитеља у тумачењу дечјих права” – др Драгослав Максимовић, начелник Болнице за педијатрију КБЦ „Звездара”.
2. „Педијатријска сестра у збрињавању, заштити и промоцији дечјих права” – Дијана Оташевић, главна сестра Болнице за педијатрију КБЦ „Звездара“ и
3. „Улога локалне самоуправе у решавању проблема насиља у породици” – Леила Руждић Трифуновић, председница Комисије за родну равноправност ГО Звездара.

За више информација: Тел: 2424 908 и 3405 625