Tрадиционална манифестација „Светски дан срца“ у организацији Градске општине Звездара одржаће се у недељу 26. септембра од 10 до 13 часова у СЦ „Олимп”, Улица Вјекослава Ковача 11, под слоганом „Ја радим за срце“.

Дан срца почиње у 10 сати шетњом по атлетској стази на челу са председником општине и спортистима, која је симболични позив суграђанима да физичком активношћу и здравим навикама продуже живот и учине га квалитетнијим.

Грађани Звездаре и Београда имаће могућност да бесплатно провере стање свог здравља, као и да учествују у другим забавно-спортским садржајима који су организовани у оквиру манифестације.

Тог дана сви заинтересовани могу добити бесплатно: прегледе лекара, ЕКГ снимања, спирометрију, мерење крвног притиска, шећера , масноће у крви, мерење телесне тежине, савете нутрициониста о начинима исхране, и савете лекара специјалиста о превенцији и третману кардио-васкуларних болести…

У акцији учествују три здравствене институције са Звездаре: КБЦ „Звездара, Градски завод за болести плућа и туберкулозу, Дом здравља Звездара, а ове године придружиће им се и Хитна помоћ са два возила са комплетном опремом, укључујући и ЕКГ прегледе.

Институт за трансфузију крви биће на услузи хуманим грађанима који желе да добровољно дају крв, а пушачи ће моћи да сазнају како да се реше порока кроз Саветовалиште за одвикавање од пушења Завода за болести плућа и туберкулозу.

Представиће се и прозвођачи меда и пчелињих производа, фирмa „Lavita” – Винарије „Жупа” из Александровца, Канцеларија за младе ГО Звездара, као и Установа културе „Вук Караџић“ која ће понудити културне садржаје из свог репертоара за опуштање које је, после здраве хране и спорта, битан предуслов за здраво срце. Програм ће употпунити и штандови средњих школа се територије Звездаре: Медицинске и Фармацеутско-физиотерапеутске.

Организатор се потрудио да обезбеди бесплатне јабуке и воду за све присутне.

Општина Звездара и СЦ „Олимп“ Вас позивају да недељу, 26. септембар, посветите свом срцу и уведете здраве навике у свакодневни живот.