Oпштинско такмичење соло певача „Златна сирена“ и такмичење малих вокалних састава (дует, терцет, квартет), којим се наставља традиционални програм ДЕМУС – Дечје музичке свечаности 2015/16 на Звездари, биће одржано у среду, 02. марта 2016. године са почетком у 10 сати у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“, Ватрослава Јагића 5.

Циљ ових такмичења је да подстакне децу да певају дечје песме из области уметничког и народног стваралаштва, имајући у виду драгоцене васпитне, естетске и друге вредности које песме ове врсте поседују, а на њима могу учествовати ученици/ученице од 1. до 8. разреда основне школе и то у четири такмичарске категорије:

Прва категорија – 1. и 2. разред
Друга категорија – 3. и 4. разред
Трећа категорија – 5. и 6. разред
Четврта категорија – 7. и 8. разред
Такмичари могу да изаберу песму у једном од 6 жанрова:

а)стари мајстори, класична или савремена соло песма
б)дечја забавна песма
в)народна песма – домаћа
г)народна песма – страна
д)староградска песма (за другу, трећу и четврту такмичарску категорију)
ђ)популарна забавна песма свих епоха (за четврту такмичарску категорију)
За овогодишње такмичење пријавило се преко 80? учесника у свим категоријама и жанровима (солисти и мали вокални састави) из 10 основних школа на Звездари, а у стручном жирију који ће донети одлуку о наградама биће професорке Музичке школе „Владимир Ђорђевић“: Снежана Шипић, професорка соло певања, Радмила Кнежевић, професорка виолончела и Катарина Азањац Врачар, професорка флауте.

Добитници прве награде у свакој категорији и сваком жанру представљаће општину Звездара на градским такмичењима, која ће бити одржана крајем марта 2016. године.

Манифестацију организују Пријатељи деце Звездаре а покровитељ је Градска општина Звездара.