У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у нашој земљи, тема радионице уметничког кројења и шивења овог уторка, 30.6.2020 била је израда заштитних маски.

Тинејџерке-полазнице радионице Марија, Оља и Симона показале су изузетну умешност и креативност у осмишљавању и изради маски. Пет маски, различитог кроја и дезена створене су дечјим рукама уз помоћ вештих и искусних волонтерки Гоце, Драгице и Антонине.  Девојчице , заинтерeсоване за креативан свет кројења и шивења су, поред маски, сашиле и један несесер и велику плажну торбу.

Радионице су намењене полазницама свих генерација, пре свега тинејџеркама које ће ово лето провести код куће. Ово је прилика да сви заинтересовани обрадују себе или неку драгу особу кад науче вештине шивења –  како да понове своју гардеробу, како од старих фармерки да направе летњу торбу или украсно јастуче, уникатним везом да понове стару тексас јакну, разним апликацијама које саме направе да освеже мајицу или кошуљу.

До 28. јула биће одржано укупно шест креативних радионица уметничког кројења и шивења које организује Волонтерски сервис Звездаре уз помоћ удружења „Моје две златне руке“. Потребан материјал обезбедила је општина Звездара а похађање радионица је бесплатно.