Удружење  „Завичај“ у склопу манифестације ,,Традиција Завичаja“- Звездара 2017 организавало је песничко-књижевно вече у простору „Пан Театра“ у Булевару краља Александра 298.

Песничко вече обухватило је представљање дванаест песника пореклом из Крајине, Републике Српске, Косова и Метохије и Србије и пројекцију филма посвећеног обележавању петогодишњице рада Удружења „Завичај“.

У програму су учествовали  реномирани песници, као и песници аматери из свих крајева бивше Југославије. Теме песама су били завичај и љубав, омиљене песничкој инспирацији.

У програму су учествовали: Мило Кордић песник из Крајине, Маринко Пејчиновић песник са Косова, Цана Булатовић рођена Призренка, Гордана Јеж Томић председник друштва песника Крајине, Милка Шолаја песникиња из Лике , Веселка Јурић песник са Звездаре, Милош Бајић песник из Крајине, Јован Вученовић песник рођен у Книну, Виолета Пачевски песникиња рођена у Македонији Раде Белић песник из Крајине, Мионир Пејчиновић песник са Косова и Славко Вигњевић песник из Босанске Крупе. ​

На крају програма уручене су захвалнице учесницима, уз посебну захвалност Градској општини Звездара која је подржала манифестацију.