На традиционалном новогодишњем пријему у Старом двору, заменик председника Градске општине Звездара, Предраг Веиновић примио је данас у име Градске општине Звездара признање за изузетан допринос развијању културе давања крви – плакету за посебан допринос у промоцији давања крви.

Заменик градоначелника Андреја Младеновић поздравио је волонтере и добровољне даваоце крви, наглашавајући значај Института за трансфузију крви, као „чворишта и места које повезује и снажи да се ради више и боље”. Једнаку важност, додао је Младеновић, има и Црвени крст, који подстицање давалашта не схвата као посао већ као мисију.

– Ово је један од лепших тренутака у Старом двору јер на једном месту има толико доброте – поручио је заменик градоначелника.

На пријему, који традиционално организује Институт за трансфузију крви Србије, додељена су признања најуспешнијим срединама у области добровољног давања крви у 2017. години, као и појединцима за допринос промоцији и развоју културе добровољног давалаштва.

Великом броју званица из Србије и Београда обратио се и директор Института за трансфузију крви Србије др Градимир Богдановић, истакавши да је хуманост људи који дају крв истовремено и успех Института, јер су тако најтежи болесници добили оно што им је потребно да продуже свој живот.

– Уважавајући оно што ви чините заједно са клиничко-болничким центрима, и даље ћемо на овај начин обележавати све оно што је потребно у циљу подизања здравља, комуникације и едукације која прати овај наш заједнички рад – казао је Богдановић.