Лепа традиција неговања музичких и естетских вредности код најмлађих становника Звездаре коју су у последњих неколико година развили организација Пријатељи деце Звездаре и Музичка школа „Владимир Ђорђевић“ настављена је и у Дечјој недељи мултимедијалним концертима Саре Марјановић за предшколце и ђаке прваке.

У среду, 9. октобра у издвојеном одељењу Mузичке школе „Владимир Ђорђевић“ у Миријеву, Школски трг 2, одржана су 2 мултимедијална концерта наше познате пијанисткиње Саре Марјановић, који су реализовани у сарадњи са Туристичком организацијом Србије.

У 10 сати концертна публика су били предшколци из вртића „Маслачак“ а у 11 сати концерт је изведен за ђаке прваке из ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“.

Сара Марјановић се са малишанима узраста од 5 до 7 година дружила уз звуке Шумана, Равела, Чајковског и других композитора и промовисати свој пројекат и књигу-диск „Траговима звука“, која је од Министарства просвете препоручена да се као уџбеник користи у предшколским установама у Србији.

Комбиновањем извођења музике уживо на клавиру, разговора са децом и емитовања уметничких спотова о природним лепотама на видео-пројектору, млада пијанисткиња је осмислила занимљив начин да најмлађима приближи класичну музику и подстакне њихову машту и креативност.

Обе групе деце су са пажњом пратиле емитовање уметничких спотова са музиком које им је Сара приказала, као и њено извођење познатих композиција на клавиру. Велики број малишана је учествовао у разговору поводом емитованих спотова и одслушаних композиција и тако показао да им је данашњи дан због дружења са Саром Марјановић био јако занимљив.
Данас је, тачно у подне, у матичној школи „Владимир Ђорђевић“ у Јагићевој 5, одржана традиционална музичка радионица под називом „Музички загрљај“ која за циљ, такође, има приближавање класичне музике најмлађима. На радионици коју су водили музички педагози Радмила Кнежевић и Јелена Цуњак, учествовала су деца из вртића „Наша бајка“, „Сунчица“ и „Адријана“, као и основци из школа „Бошко Буха“ и „Вељко Дугошевић“.