Лепа традиција неговања музичких и естетских вредности код најмлађих становника Звездаре коју су у последњих неколико година развили организација Пријатељи деце Звездаре и Музичка школа „Владимир Ђорђевић“, наставља се и у Дечјој недељи мултимедијалним концертима Саре Марјановић за предшколце и ђаке прваке.

У среду, 9. октобра у издвојеном одељењу Mузичке школе „Владимир Ђорђевић“ у Миријеву, Школски трг 2, биће одржана 2 мултимедијална концерта наше познате пијанисткиње Саре Марјановић, који се реализују у сарадњи са Туристичком организацијом Србије.

У 10 сати концертна публика биће предшколци из вртића „Маслачак“ а у 11 сати концерт ће бити изведен за ђаке прваке из ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“.

Сара Марјановић ће се са малишанима узраста од 5 до 7 година дружити уз звуке Шумана, Равела, Чајковског и других композитора и промовисати свој пројекат и књигу-диск „Траговима звука“, која је од Министарства просвете препоручена да се као уџбеник користи у предшколским установама у Србији.

Комбиновањем извођења музике уживо на клавиру, разговора са децом и емитовања уметничких спотова о природним лепотама на видео-пројектору, млада пијанисткиња је осмислила занимљив начин да најмлађима приближи класичну музику и подстакне њихову машту и креативност.

Истог дана, тачно у подне, у матичној школи „Владимир Ђорђевић“ у Јагићевој 5, биће одржана традиционална музичка радионица под називом „Музички загрљај“ која за циљ такође има приближавање класичне музике најмлађима. На радионици коју ће водити музички педагози Радмила Кнежевић и Јелена Цуњак, учествоваће деца из вртића „Наша бајка“, „Сунчица“ и „Адријана“, као и основци из школа „Бошко Буха“ и „Вељко Дугошевић“.