Тридесет први пут трансфузиомобил за добровољне даваоце крви биће паркиран на платоу испред ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, у понедељак, 15.08.2016. године у периоду од 11 – 17 часова.

По већ устаљеној пракси у сарадњи која траје неколико година, Инситут за трансфузију крви Србије, Црврни крст Србије и Градска општина Звездара, организују и ову акцију.

У летњем периоду, у време велике несташице, ова драгоцена течност је још драгоценија, јер ће буквално свака кап спасити нечији живот, зато верујемо и позивамо Звездарце и све друге грађане – пролазнике и намернике, да дођу на трг испред ГО Звездара у понедељак, 15.08.2016. и покажу своју хуманост, а уједно и провере своје здравље.

Црвени крст Србије промовише давалаштво крви и посвећује велику пажњу подизању свести младих, нарочито деце о значају ових акција. Ове године од фебруара до априла ученици основних и средњих школа у Србији имали су могућност да учествуују својим ликовним, литерарним и видео радовима на конкурсу на тему – КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ.

Право учешћа имали су сви млади узраста између 7 и 18 година. Радови су достављани Црвеном крсту Србије искључиво преко организација Црвеног крста у градовима и општинама.

Најуспешнији учесници су награђени, а њихови радови постали су део промоције добровољног, ненаграђеног и анонимног давања крви Црвеног крста Србије.

Плакат у прилогу је ликовни рад Теодоре Секереш, ученице 3-3 разреда ОШ „Милан Ракић“ Нови Београд, који је освојио прво место на овогодишњем конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи“.