Трећа у низу бесплатних креативних радионица за децу и младе под називом „Поље по поље“- креативно лето у дворишту одржаће се у суботу, 20. јула у Месној заједници „Миријево“, Школски трг 2, познатој као Стара школа од 18-20 сати.

 

Полазници ће учити израду свећњака, које ће правити од лименки или танких лимених плоча бушењем рупица или исецањем различитих облика.

 

Осим поменутих свећњака, полазници радионица ће у наредном периоду израђивати и фенг шуи звончиће…, шарене миришљаве папире рециклажом већ коришћеног папира, увежбаваће конструисање, израду и декорацију змајева, урамљивање фотографија коришћењем штапова и разнобојних канапа, израду цветова и букета од старог папира, правиће колаже од органског материјала (лишће, цвеће, трава, гранчице…). Научиће да се од различитих материјала могу направити декоративни употребни предмети.

 

Програм реализује организација Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, са циљем да деца и млади садржајно проведу своје слободно време, да стекну нова знања и подстакну се на самостални и креативни стваралачки рад. Акценат је на рециклажи и претварању одбачених предмета из свакодневног живота у премете са естетском вредношћу.

 

Наредних шест радионица из области рукотворина одржаваће се сваке суботе од 18 до 20 часова, до 31. августа у простору Старе школе у Миријеву.

 

Радионице воде Мина Симић, примењена уметница и Хелена Мусинов, графичка дизајнерка. Сви који желе да креативно проведу летњи распуст, могу да резервишу своје место путем телефона број 061/69-08-123 или на мејл pdzvezdara@gmail.com