Трибина „Потешкоће  у свакодневном функционисању  дементних особа и њихових породица“ биће одржана 15. децембрa 2017. у 13 сати, у Библиотеци “Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

Трибина је намењена професионалцима који се баве проблемима деменције и оболелима од Алцхајмерове болести, као и појединцима кој иимају члана породице са овим дијагнозама али и свима који желе да се информишу о симптомима и првим знацима ових болести. Трибина  има за циљ  идентификовање потреба оболелих и њихових породица као и да представи постојеће активности и програме помоћи и подршке овим суграђанима а које реализују чланице неформалне мреже која се бави проблемима деменције.

На трибини ће говорити стручњаци који имају искуство у раду са старијим лицима, посебно са проблемима деменције, и то: др Александра Милићевић Каласић,( Завод за геронтологију), др Ирена Џелетовић Милошевић (Градски завод за јавно здравље), др Рада Поповић (УГ Окриље), др Драгана  Трифуновић Балановић, ДЗ Звездара, Снежана Шарић ХХУ„Хлеб живота“ и Радмила Урошевић, социолог (Волонтерски сервис Звездаре).

Други део трибине је планиран за активно учествовање присутних суграђана који имају у породици дементног члана, њиова питања и сугестије. Представници неформалне мреже ће настојати да представе постојеће услуге и програм подршке и помоћи који су суграђанима са београдских општина доступни и бесплатни.

Гости трибине су: Мирослав Мариновић, члан Већа Градске општине Звездара задужен за социјалну заштиту, др Славољуб Николић, помоћник председника ГО Звездара, Смиљана Стојнић , помоћница председника Градске општине Врачар, Слободан Ребић, представник Удружења пензионера Београда.

Организатори трибине су Волонтерски сервис Звездаре и ХХУ „Хлеб живота“.

Улаз је слободан.