Трибина „Стоп насиљу над женама“ одржана је, у организацији заменика председника Градске општине Звездара Предрага Веиновића, у МЗ „Липов лад“ а трибину је модерирала Бојана Пајевић.

Говорници на трибини били су посланица у НСРС Стефана Миладиновић, докторка педагошких наука проф. Марија Ранђеловић, председница удружења „Мали принц“ Славица Лола Васић, као и доктор историјских наука проф. Александар Растовић.

Професор Растовић је дао увод у ову тему, објаснивши развојни пут жене кроз историју, њену социјализацију и еманципацију, право гласа, као и свеукупан допринос појединих жена у политичким приликама новије историје.

Др Марија Ранђеловић нагласила је да је „положај жене у друштву и данас у подређеном положају, а најлакше се може видети кроз пропаганду са којом се свакодневно сусрећемо, а о црним билансима да и не говоримо„”

Славица Лола Васић надовезала се, истакавши да су жене припаднице ромске популације дупло више подређене, као и да „тај проблем није породични, већ је то проблем свих нас“.

Народна посланица Стефана Миладиновић објаснила је како се у законодавном постуку она и њене колеге боре против овог друштвеног проблема, а „управо усвојен Закон о породичном насиљу одрешио је руке неким установама и полицијским службеницима да могу брже и ефикасније да реагују“.