Трибина о палијативном збрињавању под називом „Крај достојан живота”и радионица  „Комуникација у палијативи – улога породице” одржане су 30.9.2019. у Дому здравља „Звездара”.

Трибина и радионица су одржане као резултат сарадње Градске општине Звездара са Центром за едукацију и истраживање здравља  Београд, Домом здравља „Звездара” и Заводом за здравствену заштиту радника „Гај“, у склопу активности пројекта „Подршка локалне заједнице породици у палијативном збрињавању оболелих“.

Догађају је у име Градске општине Звездара присуствовао Душан Игњатовић, члан Већа ГО Звездара.

Центар за едукацију и истраживање здравља Београд корисник је средстава буџета Градске општине Звездара, за пројекат под називом „Подршка локалне заједнице у палијативном збрињавању- препоруке за унапређење вештина и знања пацијената, њихових породица и локалне заједнице“.

Предавачи и модератори: проф др проф др Мирјана Јањанин,проф др Викторија Цуцић и прим др Драгана Трифуновић Балановић, заинтересовали су присутне, који су се у великом броју одазвали позиву за учешће на овом скупу, за припремљене теме:

  1. Подршка породици са болесником на палијативној нези
  2. Концепт палијативног збрињавања у нашој средини
  3. Искуства Дома здравља „Звездара” са палијативном негом
  4. Промоција здравственоваспитне брошуре „Комуникација и палијативна нега и-водич за здравствене раднике ”

Присутнима је подељена здравствено васпитна брошура „ Комуникација и палијативна нега и-водич за здравствене раднике”, аутора  проф др Викторији Цуцић и проф др Мирјане Јањанин.