„Ако следимо природу као вођу, никада нећемо залутати“, то је мисао великог Цицерона, али и назив манифестације Пројектни дан Еко – школе који ће бити одржан у среду, 11. маја 2016. са почетком у 8 сати у дворишту Геодетске техничке школе, улица Милана Ракића 42.

Планиране су следеће активности:

-од 8 до 13 сати чишћење и уређење школског дворишта, садња цвећа, сортирање отпада и његов транспорт, анкетирање суграђана о њиховом мишљењу о стању животне средине у нашој околини, реализација часа посвећеног еколошким темама на часу картографије и

-од 13 до 14 часова изложба фотографија о до сада урађеним активностима.

Осим еколошког, ова акција има и хуманитарни карактер јер ће се прикупљати одећа, играчке и слаткиши за децу из Звечанске.

Организатори ове еколошке и хуманитарне акције на челу са професорком Јагодом Петровић Укај поручују:

„Позивамо Вас да нас посетите у термину од 13.00 до 14.00 часова.

Ову прилику искористићемо да прикупљену одећу, играчке и слаткише предамо штићеницима Центра за заштиту одојчади, деце и омладине из Звечанске. Уколико желите, придружите нам се и у томе, понесите са собом предмете за које мислите да би одговарале малишанима од најмлађег до средњошколског узраста.

Надам се да ћете наћи времена да нас посетите у среду, 11. маја у 13 часова и да ћемо том приликом осмислити нове подухвате.

„Успех је добити оно што желимо, а срећа је желети оно што добијемо.“ – написала је професорка Јагода на крају свог позива упућеног свима нама.