У складу са Локалним акционим планом запошљавања на територији ГО Звездара у 2019.години, потписан је споразум о техничкој подршци између ГО Звездара и Националне Службе запошљавања о спровођењу јавних радова  којим ће бити радно ангажоваљно запослено најмање 20 незапослених особа.

Планирано је да њихов ангажман траје 4 месеца, да буде у области одржавања  јавне инфраструктуре и заштите животне средине а у те сврхе Општина Звездара издвојила је 3 милиона динара. Подршку у одабиру особа које ће бити ангажоване Општина ће добити од Националне службе за запошљавање.

Споразум о техничкој сарадњи су, у име Општине Звездара потписали председник Милош Игњатовић  а у име Националне службе запошљавања, директор Филијале за Град Београд Добросав Марић. Потписивању Споразума присуствовали су и заменик председника ГО Звездара Виолета Филип и чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевић.

Према речима председника ГО Звездара Милоша Игњатовића, ово је трећа година да Општина интезивно помаже незапосленим особама да пронађу посао. Циљ нам је да помогнемо осетљивим категоријама становништва, онима који тешко проналазе посао и на тај начин дамо свој допринос смањењу стопе незапослености на нашој Општини, рекао је Игњатовић. Он је истакао да је Општина Звездара једна од водећих градских општина по издвајању средстава које су намењене у ове сврхе.

Београдска филијала НСЗ у овој години Општини Звездара пружа техничку подршку, рекао је директор Филијале за Град Београд НСЗ Добросав Марић. Он је додао да у спровођењу јавних радова НСЗ не учествује финансијски као ранијих година али активно наставља да сарађује. Такав вид сарадње у овој години имамо и са Општином Младеновац, рекао је Марић и додао да је број назапослених особа у Београду али и у Србији смањен  у односу на прошлу годину.

Општина Звездара планирала је за ову годину средства у износу од преко 4 милиона динара за реализацију локалног акционог плана запошљавања.

Поред јавних радова, ГО Звездара организује и Сајам запошљавања, Сајам образовања и професионалне орјентације и активно ради на промоцији запошљавања теже запошљивих лица организовањем тематских трибина и округлих столова.