Уводним часом бесплатног курса немачког језика означен је почетак новог циклуса страних језика звездарске Канцеларије за младе.

Скупштинска сала ГО Звездара у Булевару краља Александра била је испуњена полазницима који су, по унапред утврђеним критеријумима конкурса, добили прилику да се упознају са немачким, односно, да употпуне претходно знање овог све значајнијег језика.

Присутнима су се обратили и пожелели им добродошлицу волонтери Канцеларије, Милица Поповић и Борисав Ивезић, а нешто конкретније о самом курсу говорили су предавачи немачког, Мирјана Лукић и Милан Иваниш, који овде настављају са волонтерским радом, али и три нова члана, Јана Шкобић, Јована Карић и Јована Томасовић.

Курс немачког је ограничен на осамдесет полазника и они ће га похађати у одговарајућим групама. Курс ће трајати три месеца, биће пропраћен додатним активностима, нпр. недељом немачког филма, а у зависносто од жеља и инспирације предавача и ученика, и другим занимљивостима.

Поред немачког, у овом циклусу ће се одржавати и курсвеви других страних језика, а следећи је енглески. Уводни час је заказан за среду 11. Фебруар. Пријаве су у току.

Већ је постало правило да је број примљених вишеструко мањи од броја пријављених кандидата, али из Канцеларије за младе позивају све који нису имали среће да похађају курсеве језика које је организовала Канцеларија, да се пријављују у новим циклусима, јер предност имају кандидати који су се пријављивали за одређени курс језика, али нису успели да га због јаке конкуренције упишу.