Градска општина Звездара и Хуманитарно удружење „Тројка“, у сарадњи са Домом здравља „Звездара”, Клиничко-болничким центром „Звездара“ и Центром за едукацију и истраживање здравља Београд, у циљу обележавања Националне недеље промоције дојења од 1. до 7. октобра, организује низ догађаја којима жели да допринесе подизању свести појединца и друштва о значају дојења као и истицању улоге породице у промоцији здравог родитељства. Улаз је слободан.

Тим поводом ће у КБЦ „Звездара”, Прешевска 31, у среду, 2. октобра 2019. од 12 до 14 сати бити одржан Округли сто „Подстицај и припрема за дојење“.

 Присутне ће поздравити проф.др. Петар Сворцан, директор КБЦ „Звездара” и Душан Игњатовић, члан Већа Градске општине Звездара.

На Округлом столу ће говорити:

 -Прим др Весна Стојановић, начелница Болнице за гинекологију и акушерство- Подршка дојењу у породилишту КБЦ Звездарa

-Др сци. Марија Тришовић, шеф Одсека патологије трудноће-Значај дојења и припрема хоспитализованих трудница за дојењe

-ВМС Маја Настић, главна сестра акушерског одељења-Сарадња са школама родитељства домова здрављa

-ВМС Рада Терзић, главна сестра Болнице за гинекологију-Укључивање очева од почеткa

-ВМС Ружица Николић, главна сестра неонатолошког одељења-Шта маме кажу о подршци за дојење коју су добиле у породилиштu

-Прим др Олга Станојловић, шеф Одељења неонатологије, члан Републичке стручне комисије за подршку дојењу-Дојење – изазови и препреке, како их савладатi

 Округли сто ће бити прилика да труднице, породиље, родитељи и сви који имају у плану заснивање породице могу да размене искуства и стекну нова сазнања на тему промоције и подстицаја дојења, како постати добар родитељ и колико је важна улога породице.