У оквиру манифестације Дани патријарха Павла: „Светлост – љубав – живот“ које организује Шеста београдска гимназија, са благословом патријарха Иринеја, у сарадњи са ГО Звездара, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за вере и верске заједнице и града Београда, у понедељак, 20.5.2019. одржан је помен блаженопочившем патријарху Павлу у манастиру Раковица.

Молитви за покој душе патријарха Павла присуствовали су ученици, наставници и директори Шесте београдске гимназије са Звездаре и гимназије „Патријарх Павле“ из Раковице, председник ГО Звездара Милош Игњатовић, заменик председника Виолета Филип и чланови општинског Већа Душан Игњатовић и Роберт Милићевић.

Игуманија манастира Раковица мати Евгенија рекла је да је манастир Раковица од оснивања окупљао народ и био место на коме је народ  јачао своју веру али и налазио утеху у тешким временима. Она је истакла скромност покојног патријарха Павла који је по сопственој жељи сахрањен у манастиру и подсетила да је у манастиру Раковица сахрањен и патријарх Димитрије.

Након помена, одржан је и састанак Организационог одбора манифестације Дани патријарха Павла: „Светлост – љубав – живот“ која ће бити одржана од 20.5.2019. до 27.5.2019. у Шестој београдској гимназији.

У уторак, 21.5.2019. у 18 сати биће отворена изложба Патријарх Павле кроз објектив фотоапарата“ у холу Шесте београдске гимназије док  у 18 часова и 30 минута почиње Свечана академија, уз присуство Његове светости патријарха српског Иринеја и градоначелника Београда Зорана Радојичића у свечаној сали гимназије.