На редовном месечном супервизијском састанку 31.марта у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре окупили су се волонтери/ке који помажу најугроженијим суграђанима у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице и радионичари. Њих 36 током марта реализовало је укупно више од 550 сати подршке и помоћи за око 120 корисника.

Волонтери/ке су информисани о наступу Волонтерског сервиса на Пролећном фестивалу здравља, чији је штанд посетило више од 400 заинтересованих појединаца, подељено је 60 ваучера за бесплатне радионице и поклоњено више од 300 магнета који су направљени на креативним радионицама. Допринос добром представљању Волонтерског сервиса дало је шест волонтера који су два дана дежурали и информисали заинтересоване суграђане о активностима Сервиса. У пратећем програму Фестивала, Радмила Урошевић, помоћник шефа Одељења за друштвене делатности и координатор Сервиса одржала је предавање на тему „Волонтирање и здравље – искуство Волонтерског сервиса Звездаре“.

На супервизијском састанку договорене су активности у априлу месецу, пре свега низ традиционалних хумантираних акција које ће бити завршене на Велики четвртак сакупљањем и украшавањем празничних јаја која ће, као и претходних година, бити прослеђена београдским прихватилиштима- за децу и младе у Булевару ослобођења 219 и одрасла старија лица у Кумодрашкој 226а.

Разговор о актуелностима у волонтирању, добрим и лошим искуствима, највише је фокусиран на примени вештине и стеченх знања у поштовању постављених граница у волонтирању, пружању информација корисницима о надлежностима Сервиса и преусмеравању на надлежне социјалне и здравствене установе у даљем решавању социјалних и породичних проблема. Посебно је важно препознати када за наше кориснике волонтерску подршку треба да замени виши степен социјаног збрињавања- услугама геронтодомаћице или чак смештај у установу о чему своје утиске волонтери преносе координатору канцеларије показујући висок степен знања и одговорности. У вези са тим договорено је да на следећем супервизијском састанку гости буду представници Градског центра за социјални рад- Одељења Звездара.

За волонтирање у марту ГО Звездара је обезбедила волонтерима/кама надокнаду за трошкове превоза и средства за хигијену. Поводом протеклог празника Дана жена 8.марта, Oпштина је обезбедила пригодне „слатке“ поклоне а козметику и шминку Агенција МММ Лотос и Славица Брђовић. Поводом Дана здравља, партнер Волонтерског сервиса Звездаре – Дом здравља Звездара је обезбедио за сваког волонтера/ку по избору један специјалистички преглед.