Удружење пословних жена Србије, у сарадњи са Градском општином Звездара,  организује бесплатну дводневну едукацију за незапослене жене у понедељак 15. и уторак 16.7.2019. у просторијама Месне заједнице „Зелено брдо” (Булевар краља Александра 395).

У име Градске општине Звездара почетку едукације су присуствовале Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара и Љиљана Филиповић, заменик секретара Скупштине ГО Звездара које су поздравиле полазнице и предаваче.

Заменик председника ГО Звездара Виолета Филип је рекла да полазницама едукације жели да, осим у име Општине, пружи подршку и у своје лично име, као жена, и да јој је драго што види да је оволико жена показало жељу да ради на свом усавршавању, да се едукује и унапређује због стицања самопоуздања и нових вештина.  Она је додала да је Градска општина Звездара једна од водећих општина у граду која издваја значајна финансијска средства за подстицај запошљавања. Програми који се реализују у сарадњи са Националном службом за запошљавање, као што су радно ангажовање незапослених кроз  јавне радове, Сајам запошљавања, обуке и трибине за теже запошљиве категорије становништва и други, доприносе смањењу броја незапослевих лица на општини Звездара.

 „Међу првим смо градским општинама и када је у питању успостављање сарадње са Удружењем пословних жена Србије, која траје више година. Реализација овог програма свакако ће допринети економском оснаживању незапослених жена”-рекла је Виолета Филип пожелевши полазницама пуно среће и успешно завршену едукацију.

Тема предавања првог дана едукације била је „Мапирање сопствених потенцијала – Kако да постанем предузетница”, а едукацију је похађало двадесетак жена.

Удружење пословних жена Србије окупило је успешне, креативне жене са искуством у раду са незапосленим женама. Удружење се више година успешно  бави различитим аспектима проблема и повећањем капацитета незапослених жена са територије Београда.