У Градској општини Звездара је у петак, 22.2. одржан састанак са представницима институција којим је председавао Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара. Састанку су присуствовали директори основних и средњих школа са Звездаре, представници Министарства опбране Републике Србије, Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, Дома здравља Звездара, Полицијске управе Звездара, Предшколске установе Звездара, Градског центра за социјални рад Одељења Звездара, приватних предшколских установа са Звездаре, чланови Већа ГО Звездара са сарадницима.

Присутне је, у име Градске општине Звездара, поздравио Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара који је рекао да Општина Звездара поклања пуно пажње сарадњи са институцијама, јер се та сарадња до сада, на задовољство грађана, показала веома успешном, а то је посебно важно када се ради о најмлађима, тј. о сарадњи са звездарским основним и средњим школама и предшколским установама. Зато је веома важно да буде добра и међусобна сарадња звездарских образовних установама са институцијама на општини.

У наставку састанка представници Министарства одбране Републике  Србије договорили су са директорима звездарских средњих школа образовање ученика завршних разреда средњих школа за потребе безбедности при чему ће посебан акценат бити стављен на заштиту деце, едукацију и информисање.

Састанак је био и прилика да се директорима школа и других звездарских институција представе нови начелник и командири ОУП Звездара са којима је разговарано о безбедности деце/ученика и о наставку пројекта „Безбедност деце” у основним школама.

Директорима звездарских основних школа је директор Ватерполо клуба „Београд” Миодраг Перишић представио бесплатан програм, који се реализује у сарадњи са ГО Звездара, а који је везан за организовање школе пливања за ученике нижих разреда основних школа са Звездаре, а директори звездарских средњих школа су добили више информација о састанку у Општини са представницама Национално истраживачког универзитета „Висока школа економије” из Москве и о погодностима за звездарске ученике завршног разреда средњих школа.

На састанку је, између осталог, разговарано и о „Звездаријади-фестивалу културе младих”, Сајму образовања који организује Општина и сајмовима образовања који се реализују у звездарским школама, о новој генерацији ђака првака који полазе у звездарске основне школе у школској 2019/2020, припремној настави коју за ученике осмих разреда организује Општина, као и о грађевинским радовима у школама и вртићима.

Директорима основних школа се представио Александар Ђуричић, члан Већа ГО Звездара задужен за образовање који је најавио да ће посетити све основне школе на Звездари и детаљније се упознати са њиховим потребама и сегментима рада у којима Општина може да им помогне.