Представници Школске управе Београд Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије одржали су у среду, 22.2.2017. у Градској општини Звездара састанак са директорима средњих стручних школа са свих 17 београдских општина.

Састанку је присуствовала Елена Билић, помоћница секретара Секретаријата за образовање и дечју заштиту, као и представници градских општина. У име ГО Звездара присутни су били Александар Ерор, председник Скупштине и Бранислав Пауновић, члан општинског Већа који је у име Општине поздравио присутне.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС: саветник министра за дуално образовање Габријела Грујић, начелник Школске управе Београд Милан Јоксимовић и Марија Крнета, начелник Сектора за средње образовање у Министарству су са присутним директорима, као и са представницима општина разговарали о плану уписа у средње школе за наредну школску годину, као и о спровођењу дуалног образовања у школама.

На састанку су могли да се чују конкретни предлози како унапредити сарадњу стручних школа са локалном самоуправом и на који начин побољшати сарадњу школа и компанија заинтересованих за укључивање у систем дуалног образовања.