Поводом славе Градске општине Звездара, Сретења Господњег, у ГО Звездара, је у четвртак, 14.2.2019. одржан ревијални шаховски турнир на пет табли.

На Турниру су учествовали представници Националног спортског савеза слепих и слабовидих и представници Градске општине Звездара, а ГО Звездара је за све учеснике обезбедила захвалнице.

У име домаћина чланове Националног спортског савеза слепих и слабовидих је поздравио Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара који је захвалио гостима на учешћу на турниру који се одржава поводом општинске славе и изразио наду да ће овај турнир бити одржаван и наредних година, али са више екипа.

Мирослав Мариновић је рекао да је овај турнир уједно и прилика да покажемо да смо сви равноправни и да не постоје препреке и баријере које раздвајају и деле наше суграђане по било ком основу и/или статусу.

На турниру на коме је резултат био у другом плану успешнији су били шахисти Националног спортског савеза слепих и слабовидих који су од домаћина добили захвалнице.

Захвалнице су добили чланови екипе Националног спортског савеза слепих и слабовидих: Милорад Вулин; Стефан Митровић; Стефан Јањић;, Добри Ташковић; Мирко Димитријевић, као и председник Савеза Петар Врањковић и секретар Савеза и Национални шаховски судија Саша Божић.

Захвалнице су, у име ГО Звездара, уручили: Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, чланови општинског Већа Владан Јеремић, Мирослав Мариновић, Душан Игњатовић, Роберт Милићевић и Александар Ђуричић, као и др Славољуб Николић, помоћник председника ГО Звездара.