Поводом Међународне манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара је, у сарадњи са Асоцијацијом „Жена плус” и АС центром, у четвртак, 28.11. реализовала трибину под називом „Добро је знати, здравље се исплати!” која је била посвећена 1. децембру-Међународном дану борбе против ХИВ/АИДС и полно преносивим болестима.

На трибини, којој је присуствовало више од 60 ученика другог и трећег разреда из Зуботехничке и Геодетске школе, VI и VII београдске гимназије о полно преносивим болестима, превенцији и заштити од њих говорили су епидемиолог др Биљана Бјеговић и дерматовенеролог др Милан Бјекић из Градског завода за јавно здравље, психолог Виолета Анђелковић из УСОП-а и Дубравка Малохоџић из Асоцијације „Жена плус”.

Трибина је одржана у оквиру истоименог пројекта Асоцијације „Жена плус” чију реализацију је средствима из буџета помогла ГО Звездара.

Трибина о полно преносивим болестима намењена звездарским средњошколцима је само једна од активности која је реализована у вишегодишњој успешној сарадњи ГО Звездара и Асоцијације „Жена плус” која пружа психосоцијалну и здравствену подршку женама и деци који живе са ХИВ вирусом.