Председник ГО Звездара Владан Јеремић потписао је Меморандум о разумевању са Мисијом ОЕБС у Србији након кога ће Мисија ОЕБС у Србији својом донацијом унапредити рад Савета за безбедност Градске општине Звездара, кроз опремање Волонтерског сервиса Звездаре. Састанку у Општини је присуствовала представница Мисије ОЕБС у Србији Марија Макевић.

Владан Јеремић је захвалио Мисији ОЕБС у Србији на дугогодишњој успешној сарадњи и спремности да пружи подршку општинском Савету за безбедност, и сада Волонтерском сервису Звездаре. „Уз подршку коју је Мисија ОЕБС у Србији пружила Савету за безбедност ГО Звездара у протекле три године значајно смо унапредили рад Савета и реализовали два пројекта у области промовисања културе ненасиља и превенције насилног понашања међу децом и младима, па смо се и овом приликом Мисији ОЕБС у Србији обратили са молбом за донацију која би омогућила и унапредила рад Савета за безбедност Градске општине Звездара и то кроз опремање Волонтерског сервиса Звездаре у коме се већ десет година континуирано реализују бројне бесплатне активности намењене грађанима наше локалне заједнице. Ови програми су у корелацији са годишњим програмом рада Савета за безбедност, Савета за здравље, Савета за за безбедност саобраћаја и Комисије за родну равноправност Градске општине Звездара и имају за циљ унапређења квалитета свакодневног живота појединаца и породица ”-рекао је Владан Јеремић.

Овом донацијом Мисије ОЕБС у Србији биће афирмисане вредности и идеје волонтирања као принципа солидарности, помоћи и самопомоћи грађана у локалној заједници и развијање безбедносне културе и сигурног и безбедног окружења за све, а то је посебно важно у актуелној ситуацији проузрокованој пандемијом вируса Ковид 19.