Бесплатна апликација „Звездара на длану“ званично је представљена јавности у четвртак 13.12.2018. у Градској општини Звездара.

Представљању апликације, која је настала у оквиру пројекта НВО „Алтернативна прилика”  подржаног средствима из буџета ГО Звездара на конкурсу за пројекте у области културе у 2018. години, поред заинтересованих грађана, присуствовали су и: Милош Игњатовић, председник ГО Звездара, Јелена Бранковић, чланица Већа ГО Звездара, Весна Петровић Урошевић, начелница Одељења за друштвене делатности ГО Звездара, Ема Орлић из НВО „Алтернативна прилика”, представници звездарске Библиотеке „Вук Караџић” која је огранак Библиотеке града Београда, представници ЈКП „Погребне услуге Београд” и други.

У име Градске општине Звездара присутнима се обратио Милош Игњатовић, председник ГО Звездара који је рекао да му причињава задовољство јер је Општина подржала реализацију овог пројекта који ће бити користан за грађане Звездаре и Београда, а који ће временом наставити да расте и да заинтересованима нуди нове садржаје. Овај пројекат треба да помогне у промовисању културе, културног наслеђа и квалитетног начина живота на Звездари-рекао је Игњатовић.

Апликацију је представила Ема Орлић из НВО „Алтернативна прилика”, па су присутни могли да сазнају да апликација садржи информације o споменицима, институцијама и другим установама, али и о угоститељским објектима који употпуњују културно туристичку мапу Градске општине Звездара, са детаљним описом, контакт подацима, мапом која је интерактивна и може помоћи да се лоцира најкраћи пут. Имајући у виду бројност страних гостију у Београду, а самим тим и на Звездари, апликација „Звездара на длану“ нуди могућност коришћење на српском и енглеском језику у пуном обиму.

Након представљања апликације, начелница звездарске Библиотеке „Вук Караџић“ Александра Кекић Ђокић је похвалила апликацију и рекла да очекује да заживи и да се стално допуњује новим подацима које ће достављати звездарске институције, јер ће то бити начин да јавности што боље представе своје активности. Бибклиотка „Вук Караџић” ће редовно достављати информације о својим програмима, а очекује да ће исто поступати и друге институције и уставове.

Из НВО „Алтернативна прилика” позивају суграђане да испробају апликацију и дају сугестије како би апликацију учинили још бољом.

Линк за преузимање апликације:

Google store: