Градска општина Звездара у партнерству са Друштвом за очување, ревитализацију и промовисање старих заната „Чувари заната“, а у оквиру „Промоције запошљавања теже запошљивих група на Звездари 2018″ организује трибину под називом „Млади – како одабрати занимање“, која ће бити одржана у петак, 23.новембара 2018. са почетком у 17 сати у Великој сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, 1.спрат.

Скуп ће отворити заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић, а на тему професионалне оријентације младих говориће:

-Др Дарко Радосављевић, ванредни професор Технолошко – металуршког факултета  у Београду

-Ивана Божић, саветник за каријерно информисање – Национална служба за запошљавање Београд

-Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање, Привредна комора Србије

-Марија Костић, ГИЗ РС

-Наташа Поповић, професор  Ваздухопловне академије Београд

Локалним акционим планом Градске општине Звездара за 2018. годину утврђени су приоритети и мере за унапређење запослености и смањење незапослености на територији Градске општине Звездара, са посебним фокусом на теже запошљиве категорије становништва у које, између осталих, спадају и млади до 30 година,

Трибина се организује са циљем утврђивања принципа активног избора занимања и тражења посла, те су  циљна група ученици 7 и 8 разреда основних школа, ученици средњих стручних школа и њихпови родитељи.

Заинтересовани посетиоци и учесници скупа моћи ће интерактивно да се информишу о постојећим моделима функционисања дуалног образовања и пре отварања скупа на пултовима са инфо материјалом који су припремили организатори у сарадњи са учесницима скупа.