Трибина „Родитељство и дојење” биће одржана у четвртак, 3. октобра од 17 сати у Градској општини Звездара, Булевар краља Александра 77, Велика сала на првом спрату.

Трибину ће отворити Виолета Филип, заменик председника ГО Звездара, на трибини ће говорити:

– Проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља у Влади РС задужена за демографију и популациону политику – Уводно предавање: „Утицај примене Циљева одрживог развоја на динамику породичног живота“

Проф. др Мирјана Јањанин и проф. др Викторија Цуцић, из Центра за едукацију и истраживање здравља Београд – Тематско предавање: „Породица и њена улога у промоцији здравог родитељства и дојења“

– Милица Коругић, представница ХУ „Тројка“ – Поглед на дојење из личног искуства

Др Весна Филиповић, начелница и Славица Крстић, главна бабица Службе за здравствену заштиту жена ДЗ „Звездара“ – Интерактивно предавање:

„Зашто је природна исхрана најбоља“

Након трибине дојиљама ће бити додељене захвалнице.

Трибина „Родитељство и дојење” је један од догађаја којима Градска општина Звездара и Хуманитарно удружење „Тројка“, у сарадњи са Домом здравља „Звездара”, Клиничко-болничким центром „Звездара“ и Центром за едукацију и истраживање здравља Београд, обележава  Националну недељу промоције дојења са жељом да допринесе подизању свести појединаца и друштва о значају дојења као и истицању улоге породице у промоцији здравог родитељства. Улаз је слободан за све заинтересоване.

На трибини ће труднице, породиље, родитељи и сви који имају у плану заснивање породице имати прилику да стекну нова сазнања на тему промоције и подстицаја дојења, како постати добар родитељ и колико је важна улога породице.

На овај начин су Градска општина Звездара, здравствене установе и удружења са њене територије, подржали иницијативу Министарства здравља и Секретаријата за здравство Градске управе Града Београда да јавности приближи циљеве и активности утврђене Уредбом Владе РС о Националном програму подршке дојењу, породичној и развојној нези новорођенчета.