Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара и Добросав Марић, директор филијале за град Београд Националне службе за запошљавање уручили су у петак, 10.3.2017. у Општини Звездара сертификате полазницима који су успешно завршили обуку „Пут до успешног предузетника”.

Уручењу сертификата су присуствовали Виолета Филип, помоћница председника ГО Звездара, Горан Михајловић, начелник Одељења за програме запошљавања НСЗ и Бранислава Познановић, руководитељка одељења НСЗ на Звездари.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић је у име Градске општине Звездара поздравио присутне и рекао да је Општина у новембру прошле године организовала сличну обуку, али је она била намењена особама млађим од 30 година. Због указане потребе Општина је сада, у сарадњи са Националном службом за запошљавање организовала обуку која је намењена и старијим суграђанима при чему ће и у наредном периоду одвојити средства за обуку људи који почињу сопствени посао, јер је то вид подршке који може да допринесе и да им олакша покретање сопственог посла.

Такође, директор филијале НСЗ за град Београд Добросав Марић је поздравио присутне и истакао добру сарадњу НСЗ и Општине Звездара захваљујући којој је ова важна обука реализована. Присутне је обавестио да је прошле године преко НСЗ са Звездаре запослено више од 1600 особа, а на Звездари је и више од 40 особа покренуло сопствени посао и истакао да НСЗ за покретање сопственог посла даје новчана средства у износу од 180.000,00 динара, а за особе са инвалидитетом 220.000,00 динара. Марић је изразио наду да ће се захваљујући оваквим обукама смањити број незапослених на Звездари.

Сертификате је, након успешно завршене дводневне обуке „Пут до успешног предузетника”, добило 57 полазника од којих је највећи број са Звездаре, али и са других београдских општина.

Након успешно завршене обуке полазници су истакли да су овакве едукације за њих веома значајне, јер им дају конкретне одговоре на питања са којима се суочавају при покретању сопственог посла, и да су на обуци могли да добију информације о основама предузетништва, изради бизнис плана, правним аспектима бизниса, пореским обавезама, као и да се упознају са примерима из праксе кроз досадашња искуства предузетника.