У оквиру пројекта „Бољи услови за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“ у општини Звездара свечано су уручени уговори за 49 корисника помоћи у пакетима грађевинског материјала намењеног за унапређење услова становања. Грађевински материјал ће корисницима бити испоручен у наредних 10 дана.

Пројекат, који је усмерен на побољшање услова за живот и економско оснаживање интерно расељених лица и повратника, траје до октобра 2020, има буџет од 283.000 евра, финансиран је од стране ЕУ, док га Општина Звездара суфинансира са око 17.000 евра.

Уручујући уговоре, председник ГО Звездара Владан Јеремић рекао је да је поносан и срећан јер се овај пројекат, који се реализује од јула 2018, ближи крају, а то значи боље услове живота интерно расељених лица и повратника на Звездари.

„Најзачајније је у овој причи да је 49 корисника добило помоћ у пакетима, грађевиског материјала у вредности до 3700 еура. Као подршка на овом пројекту Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије дао је средства за још четири интерено расељена лица и они добијају исто пакете са грађевинским материјалом.Углавном се раде фасаде, унурашња столарија , кровна грађа и уређеље ентерија. Један део пројекта се односи на оне који су започели неки посао или намеравају. Десеторо интерно расељених лица је добило помоћ у алату, вредности до 2000 евра, а за четворо корисника је набављена бела техника, тако да смо на неки начин изашли у сусрет потребама Сигуран сам да ће свим корисницима ова помоћ олакшати даљи живот, а то је важно за Општину Звездара”- рекао је Владан Јеремић.

Председник Удружења „Завичај “ Ненад Абрамовић рекао да се Удружење „Завичај“, које је партнерско удружење на пројекту, бави  проблемима интерно расељених лица и да покушава да те проблеме решава. Добра сарадња и партнерство са ГО Звездара довели су до добијања овог пројекта који се ових дана приводи крају, на задовољство свих учесника.

Догађају су присуствовали и заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић, заменик председника Скупштине ГО Звездара Горан Филиповић, чланови општинског Већа и помоћници председника ГО Звездара.