Поводом светског дана чишћења у суботу, 21.9.2019. биће одржана велика акција чишћења насеља Војвода Влаховић на Звездари. Окупљање грађана је у 10 сати код „Shop&Go“.

Акцију под називом „Погледај око себе, покрени се!“ организује група грађана „Моје насеље“, уз помоћ и подршку ГО Звездара и ЈКП „Градска чистоћа“. Циљ акције, према речима становника  Војвода Влаховић, је да се придруже глобалној иницијативи и дају свој допринос чишћењем краја у коме живе.

Помоћ у механизацији и људству добиће од ЈКП „Градска чистоћа“ која ће непосредно пре почетка акције испразнити све контејнере у насељу и очистити око њих а затим током акције и уклонити три депоније, опрати и очистити улице и тротоаре.

Акцију ће подржати и Let’s do it Serbia, Екостар Пак, Trash изазов Србија, Jaffa cakes, СББ фондација, Не прљај. Немаш изговор, Свака лименка се рачуна – Србија и Савез извиђача Београда, Одред извиђача „Н.Х. Миодраг Миловановић Луне „ са Звездаре и Одред извиђача „Васа Чарапић“са Старог Града.

Позивају се сви становници насеља Војвода Влаховић да се окупе, издвоје мало времена и учине своје насеље лепшим местом за живот.