Књижевни клуб „Мала птица” ће и ове године организовати манифестацију „Момини дани”. Она ће бити посебно значајна јер ће бити обележени важни догађаји: десет година од смрти књижевника Моме Димића, као и пет година постојања Књижевног клуба „Мала птица”.

Као и сваке године, у марту се расписује конкурс за поезију, прозу и есеј. Ученици основних и средњих школа имаће прилике да се такмиче у прве две категорије и боре за награде, а посебно награду „Миријевски Орфеј”. Ово име је истовремено и назив песничког фестивала на коме учествују у оквиру манифестације.

Од ове године деци ће бити посвећено три дана манифестације, а одрасли ће имати прилике да учествују на конкурсу у категорији есеја који се пише на тему Димићевог романа „Мала птица”. Да подсетимо, тема есеја се сваке године мења и сваке се године односи на једну од Димићевих књига. Одрасли ће имати прилике да учествују и на песничком полумаратону на коме ће наступити петнаест песника, чије се песме на конкурсу буду издвојиле као најбоље.

Конкурс Момини дани 2018