И ове године, по пети пут,  у октобру ће бити орджана Међународна књижевна манифестација  „Момини дани 2018”, у организацији Књижевног клуба „Мала птица”, Општинског удружења пензионера Звездара-огранак Миријево, КУД „Свети Сава” и Библиотеке „Мома Димић”.

У великој сали Месне заједнице „Миријево”, Школски трг број 2, од 8. до 12 октобра биће одржана два фестивала: Међународни књижевни фестивал „Миријевски Орфеј” за децу-ученике основних и средњих школа од 9. до 11.октобра и Међународни књижевни фестивал „Мала птица за одрасле” 8. 11. и 12. октобра. Манифестацији је претходио велики књижевни конкурс, потом пријем и одабир радова, као и припрема за штампу два зборника одабраних радова, један за децу, а други за одрасле.

Ове године манифестација ће, као и сваке до сада, величати личност и дело Моме Димића,  српског књижевника који је на изузетан начин задужио своју земљу, град и Миријево. Овом годином се наврашава десет година од његове смрти, па ће на посебан начин бити обележен овај догађај, а биће речи и о досадашњем раду Књижевног клуба „Мала птица”, јер се навршило пет година његовог успешног рада.

Овом приликом Књижњвни клуб „Мала птица” објављује и резултате књижевних конкурса и позива учеснике да присуствују манифестацији, као и награђене и похваљене да узму учешће и да на манифестацији презентују своје радове.

Резултат конкурса