Градска општина Звездара, у сарадњи са Секретаријатом за образовање и Секретаријатом за привреду Града Београда, укључила се у обележавање манифестације „Дани европске баштине“ поставком изложбе Уметност – ризница наслеђа Европе у Установи културе „Вук Караџић“ 19.9.2011-24.9.2011. од 10 до 19 часова.

На изложби која је отворена 19.9.2011. у Мултимедијалној сали представљени су радови ученика средњих уметничких школа Београда: Школе за дизајн, Техничке школе „Дрвоарт“ и Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд“.

Обраћајући се присутнима у име Града Београда, Зоран Змијановић, помоћник секретара за образовање је истакао да су на изложби презентовани вредни радови који потврђују да смо још од средњег века део европске културне баштине и да нас култура и уметност још више приближавају другим европским народима.

Златко Петрин, члан Већа ГО Звездара је, отварајући изложбу, рекао да се на овој изложби види да је културна баштина инспирисала нове, тј. данашње генерације, али да се на тај начин и чува већ постојећа баштина европских народа.

У програму који је пратио отварање изложбе, с обзиром да је и музика део уметничке ризнице културног наслеђа Европе, учествовали су и ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић” са Звездаре који су извели дела више европских стваралаца.

Посетиоци изложбе ће имати прилику да виде слике, намештај, јувелирске, граверске и друге уметничке радове.

„Дани европске баштине“ у Београду, део су велике европске манифестације којом се сваког септембра представља наслеђе као заједничка баштина европских народа, кроз разноликост култура, традиције, обичаја.