У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, ул. Булевар краља Александра 395, у четвртак 12. маја у 12,00 сати ће почети школа енглеског језика за сениоре.

Почетак рада ове „школе“ је одговор Тима за волонтерску подршку грађанима Звездаре на исказане захтеве и молбе корисника програма Волонтерског сервиса у претходном периоду који су пожелели да у пензионерским данима први пут почну са учењем овог језика или се подсете на заборављено знање стечено у школским данима.

Кроз почетно упознавање и савладавање енглеског језика полазнике у мањим групама ће водити Андријана Николић,незапослана професорка енглеског језика и књижевности, која је у сарадњи са Сервисом обезбедила и материјал за учење. Часови се одржавају једном недељно у трајању од 60 минута и за све полазнике су бесплатни.

Учење страних језика за сениоре је значајно као подршка у савладавању рада са рачунарима, стварање услова за даље самостално учење овог језика али и добра превентива у борби против деменције.

Заинтересовани са Звездаре и других општина се могу пријавити путем мејла на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs или на телефон број. 286 44 26, уторком и четвртком од 9 до 13 сати.