Поводом прославе Светог Саве у свим основним и средњим школама на територији општине Звездара, као и у Предшколској установи „Звездара”, у понедељак, 27. јануара,  организоване су и одржане славске прославе са пригодним пратећим програмима. У програмима који су одржани у школама учествовали су ученици и њихови професори.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић је обишао Зуботехничкушколу и ОШ „Павле Савић” у којима је присуствовао пригодном програму. У Зуботехничкој школи је добио захвалницу за допринос унапређењу рада Школе.

Заменик председника општине Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и чланови општинског Већа, као и други општински званичници овим поводом су посетили све звездарске основне и средње школе и  присуствовали прослави школске славе Светог Саве.

Церемонији резања славског колача у свим школама присуствовао је велики број гостију, ученика и њихових родитеља, а школски хорови и ученици су извели пригодне програме.

Посета школама поводом традиционалне прославе Светог Саве није била само протоколарног карактера, па су се представници Општине Звездара упознали и са потребама звездарских школа у циљу интензивирања сарадње између школа и Општине.