Желећи да изађе у сусрет грађанима и унапреди квалитет њиховог живота, ГО Звездара договорила је са ЈКП „Београдски водовод и канализација“ да се, по завршетку радова на изградњи канализације у Звездарској шуми, започне са радовима на реконструкцији водоводне мреже.

Ово је одлучено након разговора са становницима Звездарске, Идријске и Волгине улице где је у току изградња нове канализационе мреже коју финансира Дирекција за изградњу Града Београда .

Радове су обишли и са грађанима разговарали председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара Владан Јеремић, Милош Стојилковић и Душан Игњатовић, директор водовода у ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Павле Јанковић и директор Сектора за дистрибуцију воде Бранимир Севић.

Водоводна мрежа у том крају стара је више од 60 година што је узроковало честе кварове и пуцања водоводних цеви. Из истог разлога дошло је и до пробијања рокова за изградњу канализације. Неадекватна водоводна мрежа и непостојање канализације довело је и до појаве клизишта.

Радови на реконструкцији водоводне мреже, које финансира ЈКП „Београдски Водовод и канализација“, требало би да почну у првој половини октобра и тиме ће у потпуности бити решен вишедеценијски проблем станара у непосредној близини Звездарске шуме.